Az érintés művészete

Az érintés művészete
Az emberi érintés minőségeit kutató foglalkozás és párkapcsolati tréning.
(A tréningre a pároddal vagy egy barátoddal érkezz!)
A nevem Grecsó Zoltán táncpedagógus és Life Coach, idén első alkalommal és kísérleti jelleggel szervezek olyan foglalkozásokat, ami az önmagunkkal és párunkkal való együttérzést, együttműködést minőségének fejlesztését célozza meg.
Teszem ezt az általam régóta ismert, leginkább beszélt nyelven:
a szabad-mozgás és a tánc segítségével.
Így a közös munkára kifejezetten szerelmespárok és barátok jelentkezését várom. A közös és az egyéni munka során is a Kontakt-improvizáció és az Integrált-anatómia eszköztárával ismerkedhettek meg a résztvevők.
A foglalkozás önismereti fókusszal inul, csak ezután nyitunk a közös elmélyülést is segítő feladatok felé. Célom, hogy a részvevők közös élményszerzésen túl, képesek legyenek a tudatos nonverbális kommunikációra.Van intelligens és van érdeklődő érintés, de van görcsösen merev is. Van távolságtartó, tolakodó, céltalan, tiszteletlen és még sorolhatnám azokat, amelyek mégsem keltenek jó érzéseket.
Talán elég, ha megjegyzem, hogy szerencsére van precízen finom és gyöngéd érintés is.
A tudatalattink pillanatok alatt levonja a konzekvenciákat az észlelt minőség kapcsán és kialakulhat a bizalom vagy a bizalmatlanság. Talán az a példa szemlélteti ezt leginkább, hogy az a csecsemő amelyiket édesanyja bizonytalanul tart: szorong.
Ahhoz, hogy biztonságosan érintsünk, meg kell nyitnunk tenyerünk és lazán kell tartanunk az ujjainkat. Minden formát precízen és finoman, nagyon koordináltan követ a tenyér és az ujjbegyek összehangolt munkája milliméterről-milliméterre. S persze ott vagyunk a mozdulatokban, jelen, mint egy táncművész és erre mindenki képes.
Próbáljunk nyugodtak és koncentráltak maradni amikor érintünk, még akkor is, ha hirtelen zavarba jöttünk a sok intimitástól, mert sajnos ez elég gyakran előfordul, de ha még ilyenkor is tudatosak maradunk akár még a disszociációs folyamatainkat is tettenérhetjük, ami hihetetlen nagy segítség lehet a hétköznapokban, főleg ha ezen folyamatokat képessé leszünk kontrollálni.
Az intimitásra és a közelségre adott reakcióink tudatosítani remek dolog, sokat megtudhatunk így a kötődési mintáinkról is.
Az asszisztensem, akin a gyakorlatokat mutatom majd be Csóka Liza táncművész lesz.
Regisztráció:
Kérlek a kurzusra egy rövid üzenettel regisztrálj, írd meg a saját és a veled érkező vendéged, barátod, párod nevét és küldd el nekünk a
regisztracio@grecso.com
e-posta címre.
A maximális létszám 20 fő / 10 pár
A kurzus ára: 4.000 Ft / fő
Fizetni elsősorban készpénzben, órák végén tudtok majd.
Öltözék:
Fontos, hogy az öltözék kényelmes legyen! Hozz magaddal az órára zoknit (lehetőleg ne műszálasat), melegítőnadrágot, valamint hosszú és rövid ujjú felsőt is. Kérlek, semmiképpen se gyere nejlonharisnyában, és ne hagyd magadon a nagy fülbevalóidat, ékszereidet. Az órára a smink nem ajánlott. Műkörmökben az óra nem látogatható.Kérlek hozz magaddal elegendő folyadékot is. Szerezz be egy klassz kulacsot, ami a társad lesz az órákon. A rezsi szabályozások miatt kicsit hidegebb van a termekben ezért hozzatok magatokkal pulcsit.
Helyszín:
A kurzus a megszokott helyen, a Movein Stúdióban lesz, amit a Jurányi Ház “B” lépcsőházának harmadik emeletén találtok. Ha elbizonytalanodtál, hogy jó helyen jársz-e, látogass el az Instagram profilomra. Ott találsz egy Highlights-ot amin felsétálok a helyszínre.
Rólam és a tanításról:
2003-ban, amikor egyetemi tanulmányaimat végeztem, akkor kezdett el érdekelni a kortárs-tánc oktatása. Azóta kutatom az emberi test megoldásainak miértjeit: legyen szó a legegyszerűbb vagy a legkomplexebb mozdulatokról.Abban hiszek, hogy érdemes kísérletezni és nem kell mindig tökéletes kivitelezésre törekedni azonnal. Továbbá többet ésszel, mint erővel, első a tudnivalók megértése és csak ezt követheti az energia. Ennek kapcsán volt választott témám a szakdolgozatom megírásánál
“A vizualizáció a táncoktatásban.”
A legfontosabb érték számomra és amire az órám is épül: az anatómiai ismérveken alapuló mozgásunk készséggé tétele. Ezzel párhuzamosan az is lényeges, hogy milyen élményeket élünk meg miközben mozgunk. Hogy megtanuljunk figyelni önmagunkra és környezetünkre egyidőben.
Grecsó Zoltán
Tel: +36307298896
Web: www.grecso.com
Facebook:
https://www.facebook.com/grecsozoltan