Élj otthonosan! – Táncóra a szabadban Grecsó Zolival

281405864_2816016315373408_2279127867930500560_n
Élj otthonosan!
Érzékenyítő program a testtudat, a kinesztetikus intelligencia, a reziliens működés és a proprioceptív érzékelés fontosságáról
,,A delphoicától jóslást kértek az emberek, a jövőjükre, a sorsukra voltak kíváncsiak. A jós azt felelte: ismerd meg önmagadat, és tudni fogod a sorsodat. Mert a sorsod te vagy. Nem külső erők uralkodnak rajtad, az istenek benned vannak, és jellemed, személyiséged alakítja, formálja jövődet. Változtass magadon, és változni fog a sorsod is. Fogadd el magadat, és el tudod majd fogadni sorsodat is.” (Popper Péter)
Kurzusom központi témája a testtudat. A tudat, hogy van, a tudat, hogy engedelmessé tehető.
A kurzuson minden alkalommal mást és mást élhetünk meg önmagunkról, hiszen minden alkalommal különböző nézőpontból indul a közös munka.
Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk saját testünk jobb és pontosabb megismeréséhez és megértéséhez, először is tisztába kell kerülnünk az emberi test anatómiai és biomechanikai ismérveivel, hiszen az önismeret a pszichológiai és a szomatikus működésünk feltérképezésével kezdődik. Már az is nagyon sok információval bír, ha megfigyeljük, hogyan állunk hiszen a testtartás dinamikus fejlesztésének rengeteg előnye van. A jobb tartás növeli a test hatékonyságát, csökkenti a kötöttséget mind mentális, mind fizikai szinten, mivel a fizikai feszültség és kimerültség automatikusan negatív hatással van a hangulatra és az élethez való általános hozzáállásra.
Ha fizikailag felkészültek vagyunk, sokszor legyőzhetetlennek tűnő nehézségeken is könnyűszerrel felül tudunk kerekedni. Az energiával telt test önbizalmat áraszt, a megnövekedett koordinációs és megfigyelési képesség segít a táncban is hatékonyabban fejlődni, de a mindennapi életben is jelentkeznek pozitív hatásai.
Az érzések a testben laknak, de akkor miért próbáljuk mi, emberek évezredek óta annyira görcsösen elnyomni a gondolatot is, hogy egy testben élünk? Albérlőknek hisszük magunk, pedig ez az otthonunk!
A meghatározott létszám miatt érdemes minél hamarabb beszerezni a jegyeket.
A program a nagyon hangulatos szabadtéri részen lesz, rossz idő esetén pedig beltéren kerül megrendezésre.
Az órára mindenképpen szükség lesz egy benti kényelmes cipőre!
Előképzettség nélkül várunk mindenkit!