Intenzív kezdő improvizáció kurzus

Plaszticitás és  Reziliencia 
Improvizáció és kompozíció
Óraleírás:
Az improvizáció során a momentum megélésnek és használatának a készsége fejleszthető. A Willany Leó Improvizációs Táncszínházban öt éve figyelem azt az improvizációt, ami teljesen szabadon, megkötések nélkül jön létre. Az évek folyamán létrehoztam azt az improvizációs gyakorlatsorozatot, amely az amatőrt és a profit is egyaránt rávezeti a koreográfusi eszközöknek a momentumban való reflexszerű alkalmazására, és ezt készséggé mélyíti.
Az improvizáló művész pillanat-rendező, aki nemcsak a teste térbeli és testrészei aktuális helyzetéről vagy azok mozgásminőségéről dönt, de a test, mint egység másokhoz és a térhez való viszonyáról, illetve annak motivációjáról is. Létezik a testbe mélyült tudat “robot pilóta” vezetése és az ezzel ellentétes nagyon figyelő, tudatos improvizációs művészet is. Amiben én hiszek, az az, hogy a valódi improvizció ennek a kettőnek az elegye. A befelé figyelés és a reflexek öntudatlan érvényesülése egyszerre vezet az improvizációs készségek elsajátításához.
Vírushelyzet:
A jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében az órák csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak. Kérlek benneteket, hogy a regisztrációkor írjátok meg, hogy rendelkeztek-e védettségi igazolvánnyal, és azt minden alkalommal hozzátok magatokkal (személyi igazolvánnyal együtt érvényes). Az órákon természetesen maszkban leszünk, az órák előtt és után fertőtlenítünk.
Öltözék:
Fontos, hogy az öltözék kényelmes legyen! Hozz magaddal az órára zoknit (lehetőleg ne műszálasat), melegítőnadrágot, valamint hosszú és rövid ujjú felsőt is. Kérlek, semmiképpen se gyere nejlonharisnyában, és ne hagyd magadon a nagy fülbevalóidat, ékszereidet. Az órára a smink nem ajánlott. Műkörmökben az óra nem látogatható.
Regisztráció:
Regisztrálni július 5. után van lehetőséged a grecsonal@gmail.com címen. Jelentkezéshez küldd el az alábbi adatokat: név, dátum, kezdő/haladó/mindkettő, rendelkezel-e védettségi igazolvánnyal .
A maximális létszám 25 fő.
A teljes kurzus ára: 12000 Ft
Erre a kurzusra órajegy váltása nem lehetséges, fizetni elsősorban készpénzben, órák végén tudtok majd.
Helyszín:
A kurzus a megszokott helyhez képest egy emelettel feljebb a Műhely Alapítvány Grabó Stúdiójában lesz, amit a Jurányi Ház “B” lépcsőházának 3. emeletén találtok
Rólam és a tanításról:
2003-ban, már egyetemi tanulmányaim alatt elkezdtem kortárs táncot tanítani. Azóta kutatom az emberi test megoldásainak miértjeit: legyen szó a legegyszerűbb vagy a legkomplexebb mozdulatokról.
Egyre koncentráltabb az a tudás, amit máig felhalmoztam, miközben egyre nagyobb tisztelettel és alázattal oktatom azt, ami engem azzá tett, akivé. Az évek alatt nagyon sokat formálódott, hogy mit és hogyan tanítok, de talán a türelmem lehet az, ami számomra és a növendékeim számára is mindig a legfontosabb ismérve az óráimnak. Abban hiszek, hogy érdemes kísérletezni vagy csak próbálkozni és nem kell mindig tökéletes kivitelezésre törekedni azonnal.
Abban is hiszek, hogy többet ésszel, mint erővel, hogy először a fontos tudnivalók megértése és csak ezt követheti az energia. Ennek kapcsán volt választott témám a szakdolgozatom megírásánál “A vizualizáció a táncoktatásban.”
Először mindig az anatómiai megoldásaink igényeinek ismerete lehet a legfontosabb. Ezt követően annak készséggé alakítása lehet a következő feladatunk. Persze ezzel párhuzamosan az is fontos, hogy milyen élményeket élünk meg miközben mozgunk. Hogy megtanuljunk figyelni önmagunkra és környezetünkre egyidőben.