Intenzív kezdő kortárstánc kurzus

Lágy és dinamikus
Kortárstánc és Release-technika
Óraleírás:
Az óra hangulatát jókedvű közvetlenség jellemzi. A test alapos bemelegítése alatt már folyamatosan zajlik a testünk megóvásához fontos alapfogalmak gyakorlati és elméleti elsajátítása. Mindezt olyan ,,táncos” koreográfiák követik, melyek direkt és indirekt módon is fejlesztik az alapvető koordinációs szabályszerűségek elsajátítását. Ezután könnyed tánccal és alapos nyújtással levezetjük a tanultakat. Az órát olyan mozogni vágyó amatőrök és nem táncosok figyelmébe ajánlom, akiket foglalkoztat az egyszerűség, a normalitás, szeretnek hinni magukban, szeretnék szeretni magukat és másokat.
Vírushelyzet:
A jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében az órák csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak. Kérlek benneteket, hogy a regisztrációkor írjátok meg, hogy rendelkeztek-e védettségi igazolvánnyal, és azt minden alkalommal hozzátok magatokkal (személyi igazolvánnyal együtt érvényes). Az órákon természetesen maszkban leszünk, az órák előtt és után fertőtlenítünk.
Öltözék:
Fontos, hogy az öltözék kényelmes legyen! Hozz magaddal az órára zoknit (lehetőleg ne műszálasat), melegítőnadrágot, valamint hosszú és rövid ujjú felsőt is. Kérlek, semmiképpen se gyere nejlonharisnyában, és ne hagyd magadon a nagy fülbevalóidat, ékszereidet. Az órára a smink nem ajánlott. Műkörmökben az óra nem látogatható.
Regisztráció:
Regisztrálni június 14. után van lehetőséged a grecsonal@gmail.com címen. Jelentkezéshez küldd el az alábbi adatokat: név, dátum, kezdő/haladó/mindkettő, rendelkezel-e védettségi igazolvánnyal .
A maximális létszám 25 fő.
A teljes kurzus ára: 9.000 Ft
Erre a kurzusra órajegy váltása nem lehetséges, fizetni elsősorban készpénzben, órák végén tudtok majd.
Helyszín:
A kurzus a megszokott helyen, a Movein Stúdióban lesz, amit a Jurányi Ház “B” lépcsőházának 2. emeletén találtok
Rólam és a tanításról:
2003-ban, már egyetemi tanulmányaim alatt elkezdtem kortárs táncot tanítani. Azóta kutatom az emberi test megoldásainak miértjeit: legyen szó a legegyszerűbb vagy a legkomplexebb mozdulatokról.
Egyre koncentráltabb az a tudás, amit máig felhalmoztam, miközben egyre nagyobb tisztelettel és alázattal oktatom azt, ami engem azzá tett, akivé. Az évek alatt nagyon sokat formálódott, hogy mit és hogyan tanítok, de talán a türelmem lehet az, ami számomra és a növendékeim számára is mindig a legfontosabb ismérve az óráimnak. Abban hiszek, hogy érdemes kísérletezni vagy csak próbálkozni és nem kell mindig tökéletes kivitelezésre törekedni azonnal.
Abban is hiszek, hogy többet ésszel, mint erővel, hogy először a fontos tudnivalók megértése és csak ezt követheti az energia. Ennek kapcsán volt választott témám a szakdolgozatom megírásánál “A vizualizáció a táncoktatásban.”
Először mindig az anatómiai megoldásaink igényeinek ismerete lehet a legfontosabb. Ezt követően annak készséggé alakítása lehet a következő feladatunk. Persze ezzel párhuzamosan az is fontos, hogy milyen élményeket élünk meg miközben mozgunk. Hogy megtanuljunk figyelni önmagunkra és környezetünkre egyidőben.