Intenzív kortárs-tánc kurzus Grecsó Zoltánnal

„Lágy és dinamikus”
4 napos intenzív kortárstánc kurzus előképzettségtől függetlenül, mindenki számára szabadon.
A kurzus ideje:
2023. 07. 03.- 2023. 07. 06
18:00-19:45
A kurzus helye:
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
Óraleírás:
Az óra hangulatára jókedvű közvetlenség jellemző. A test alapos bemelegítése alatt már folyamatosan segítelek a test megóvásához fontos alapfogalmak gyakorlati és elméleti ismérvek elsajátításában. Mindezt olyan “táncos” koreográfiák követik, melyek direkt és indirekt módon is fejlesztik az alapvető koordinációs szabályszerűségek elsajátítását, jól átmozgatnak, de le is lazítanak. Ezután könnyed tánccal, végén pedig alapos nyújtással levezetjük a tanultakat.
Az órát olyan mozogni vágyó amatőrök és nem táncosok figyelmébe ajánlom, akiket foglalkoztat az egyszerűség, a normalitás. Szeretik gyakorolni az önbecsülést és a belátást.
Öltözék:
Fontos, hogy az öltözék kényelmes legyen! Hozz magaddal az órára zoknit (lehetőleg ne műszálasat), melegítőnadrágot, valamint hosszú és rövid ujjú felsőt is. Kérlek, semmiképpen se gyere nejlonharisnyában, és ne hagyd magadon a nagy fülbevalóidat, ékszereidet. Az órára a smink nem ajánlott. Műkörmökben az óra nem látogatható.
Regisztráció:
Erre kurzusra regisztrálnod kell, várom levelitek a regisztracio@grecso.com e-posta címre.
A maximális létszám 25 fő.
Árak:
A teljes kurzus ára: 12.000 Ft
Óradíj: 3500 Ft
Ha teheted kérlek vegyél részt az egész kurzuson, az elejétől a végéig.
Fizetni elsősorban készpénzben, órák végén tudtok majd, ha maradt bérleted az elmúlt tanévből, azt természetesen felhasználhatod a kurzuson.
Helyszín:
A kurzus a megszokott helyen a Movein Stúdióban Stúdióban lesz, amit a Jurányi Ház “B” lépcsőházának harmadik emeletén találtok.
Ha először jársz a Jurányi házban, látogass el az Instagram pofilomra, így el tudlak navigálni a lépcsőkön és a folyósokon, hogy nehogy eltévedj.
Rólam és a tanításról:
2003-ban, már egyetemi tanulmányaim alatt elkezdtem kortárs táncot tanítani. Azóta kutatom az emberi test megoldásainak miértjeit: legyen szó a legegyszerűbb vagy a legkomplexebb mozdulatokról.
Egyre koncentráltabb az a tudás, amit máig felhalmoztam, miközben egyre nagyobb tisztelettel és alázattal oktatom azt, ami engem azzá tett, akivé. Az évek alatt nagyon sokat formálódott, hogy mit és hogyan tanítok, de talán a nyugodt, elfogadó és demokratikus légkör lehet az, ami számomra és a növendékeim számára is mindig a legfontosabb ismérve az óráimnak.
Abban hiszek, hogy érdemes kísérletezni vagy csak próbálkozni és nem kell mindig tökéletes kivitelezésre törekedni azonnal.
Abban is hiszek, hogy többet ésszel, mint erővel, hogy először a fontos tudnivalók megértése és csak ezt követheti az energia. Ennek kapcsán volt választott témám a szakdolgozatom megírásánál a vizualizáció szerepe a táncoktatásban.
Először mindig az anatómiai megoldásaink igényeinek ismerete lehet a legfontosabb. Ezt követően annak készséggé alakítása lehet a következő feladatunk. Persze ezzel párhuzamosan az is fontos, hogy milyen élményeket élünk meg miközben mozgunk. Hogy megtanuljunk figyelni önmagunkra és a környezetünkre egyidőben.