Kortárstánctábor 2022.I.

277149837_292680072998048_7134370580875108220_n
Kedves Növendékek, Kedves Táncszeretők!
Örömmel tudatjuk veletek a hírt, hogy ezennel megnyitjuk az idei Kortárs Tánctáboraink regisztrációját!
A megszokottól eltérően idén egy új helyszínnel is bővül a táborunk. 
Az eddigi, a lovasi Marffy ház mellett, az alföldi tanyavilágban található Zendit Kibbutz is otthont add két táborunknak.
A mára már hagyományteremtő kezdeményezésünk célja, hogy kortárstánc és szabad-mozgás eszközeivel segítse a résztvevőket a saját testünk mélyebb és tudatosabb megismerésében.
A testünkkel való asszociáció, az intelligens testmozgás és a testünkről való gondoskodásunk kerül központi témánkká néhány napra, mindezt persze egy jó hangulatú táborban, kiszakadva megszokott környezetünkből. A minden alkalommal más és más miatt csodálatos közösség részeseként, egy emlékezetes, az önmegvalósítást segítő élmény szülessen meg.
Szeretnénk, hogy megtapasztaljátok, hogy milyen a jól működő csoportdinamika, kipróbálhassátok magatokat olyan feladatokban, amelyek javítják koordinációs képességeitek és kinesztetikus intelligenciátok. Új barátokat szereznétek és egy elfogadó, nyitott közösség részeseivé váljatok.
A műhelymunkák során fejleszthetitek kreativitásotokat és helyzetfelismerő készségetek. 
Nyújtani és masszírozni tanulhattok esténként a nap végén, lezárásaképpen.
A táncórák az egész napot kitöltik, mindössze a kedves házigazdák által kínált napi 3 étkezés szakítja meg az intenzív munkát.
A szállásokról:
Lovas a Balaton északi oldalán található, mindössze néhány kilométerre Alsóörstől. A zsákutca utolsó épülete közvetlenül egy kiserdő és egy patak mellé épült, így a résztvevők természetes, családias környezetben gyakorolhatnak, távol a város zajától.
A helyszín valódi ékszerdoboz, a ház barátságos gangján vacsora után közös programokra invitáljuk a résztvevőket, ugyanakkor, ha valaki, aki inkább a pihenést választja, nyugodt elvonulásra is van lehetőség.
Eszter, a ház tulajdonosa, hihetetlenül finom ételkülönlegességekkel kedveskedik a részvevőknek minden napszakban. A hozzávalók többsége házi termesztésű ételek, csodálatos reggelik, finom kávé, házias ízek várnak minden résztvevőt. 
Napközben balatoni fürdőzésre vagy SUP-ozásra is lesz lehetőség az alsóörsi vagy csopaki strandon! Aludni a két személyes szobákban lehet, de sátorozni is tudtok majd.
A Zendit Kibbutz olyan, mint egy rezidencia. Az Alföldön található, távol helyezkedik el mindentől, Pestről mégis csak 45 perc autóval. A Zendit igazából egy tanya, de autentikusnak nem mondható semmilyen szempontból, hiszen egy gyönyörű táncterem és egy nagyon hangulatos közösségi tér az, ami a programokban helyet ad.
Ételek itt is különlegesek, Ayurvedikus tudás alapján fűszerezettek, és iráni/indiai hagyományokat követik. A hozzávalók többsége farmerektől vagy frissen piacról származnak és szezonálisak. Egészséges ételek, melyek egyaránt táplálják a testet és lelket.
Napközben kirándulunk és játszunk a közeli erdőben, illetve akinek lovagolni támad kedve, itt arra is van lehetőség.
Aludni 3-4 személyes mobil házakban fogunk, Sátorozásra itt is van lehetőség!
Időpontok:
2022. június 3-6. Zendit Kibbutz
2022. július 13-16. Lovas
2022. augusztus 8-11. Lovas
2022. október 7-9. Zendit Kibbutz
Oktatók:
Máthé Gabriella
(kortárstánc oktató és produkciós menedzser)
Alkotóként leginkább kortárstánc előadásokban vett részt, mint táncos mind koreográfus.
Számos hazai alkotó vagy nemzetközi koreográfus munkatársa, többek között a Szegedi Kortárs Balettel, a Mándy Ildikó társulattal, az L.A Dance Company-vel, az Off Társulattal, Jochem Stavenuiter-rel, Martin Hofstrával, Roberto Olivannal, Roberto Magroval és Martin Stiefermannal is kooperált.
Grecsó Zoltán
(táncművész, táncpedagógus, művészeti vezető)
Jelenleg a Willany Leó Improvizációs Táncszínház művészeti vezetője, a Magyar Táncművészeti Egyetem művésztanára, szabadúszó táncművész, koreográfus és Life Coach.
2011 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetemen és 2015 óta a Magyar Táncművészeti Egyetemen tanít. 18 év szakmai múltam alatt közel 100 különböző produkcióban vett részt. 
2009-ben hozta létre saját improvizációs stúdióját, amely Willany Leó Improvizációs Táncszínház néven vált ismertté. 2005-ben diplomázott az Anton Bruckner Privátuniversitaton. Azóta a magyarországi kortárs-tánc szcéna előadó-alkotójaként dolgozik.
Nézz bele Zoli táncóráiba:
https://www.youtube.com/watch?v=nViPyZ9Pn0o
Sárkány Laci
(Kontakt Improvizáció táncpedagógus)
A Zendit Kibbutz társalapítója és házigazdája, Shiatsu és Kontakt Improvizáció oktató. Számos hazai és külföldi képzésen vett részt, 2020-ban végzett a Kontakt Improvizáció Tanárképzési Programban. Elhivatott az érintésen, odaadó figyelmen, testtudaton alapuló kontakt népszerűsítésében, hogy minél többen és minél mélyebben megismerjék ennek a mozgásformának az egyén- és közösségformáló erejét.
Táncórák:
Kortárs-tánc technika:
 A test alapos bemelegítése alatt már folyamatosan zajlik a testünk megóvásához fontos alapfogalmak gyakorlati és elméleti elsajátítása. Mindezt olyan “táncos” koreográfiák követik, melyek direkt és indirekt módon segítik az alapvető koordinációs szabályszerűségek elsajátítását.
Partnering:
 A kontakt táncban nagyon fontos saját súlyunk kontrollálása és használata. Az egymásnak feszülő testek egymáson elgördülnek, elcsúsznak és így hoznak létre újabb és újabb helyzeteket, mozdulatokat. Ezeknél nem a fizikai erő, hanem az elemek pontos kivitelezése és időzítése számít.
Improvizáció és Kompozíció:
 Az improvizáció során a momentum megélésnek és használatának készsége fejleszthető. 
Az improvizáló művész pillanat-rendező, aki nemcsak teste térbeli és testrészei aktuális helyzetéről vagy mozgásminőségéről dönt, de a test, mint egység másokhoz és a térhez való viszonyáról, illetve annak motivációjáról is. A befelé figyelés és a reflexek öntudatlan érvényesülése egyszerre vezet az improvizációs készségek elsajátításához.
Tábordíj
Lovas // 2022. július 13-16., 2022. augusztus 8-11.
I. 75.000-HUF
(szállás sátorban, +napi 3x étkezés, +tánckurzus)
II. 85.000-HUF
(szállás 2 -3-4 ágyas szobában, +napi 3x étkezés, +tánckurzus)
Zendit Kibbutz // 2022. június 3-6., (3 éjszaka)
I. 75.000-HUF
(szállás 2 -3-4 ágyas mobilházban/ 6. sz. jurta, +napi 3x étkezés, +tánckurzus)
2022. október 7-9. (2 éjszaka)

II. 60.000-HUF
(szállás 2 -3-4 ágyas mobilházban/ 6. sz. jurta, +napi 3x étkezés, +tánckurzus)
A regisztráció csak a tábor díj részletének befizetésével válik érvényessé!
Az utazást mindenkinek egyénileg kell megoldania legalább az Alsóörsi vagy Ceglédi vasútállomásig!
További információ:
 kortarstanctabor@gmail.com