Willany Leó x ArtApp x hiraeth – Ariadné projekt

A Willany Leó Improvizációs Táncszínháznak -az improvizáció műfajából kifolyólag- egyik fő jellemzője a kísérletezés, a folyamatos megújulás. A Társulat 14. évadában több, különböző helyzetben is lehetőség nyílik megismerni a közösséghez tartozó művészeket: rendszeres improvizációs előadásokkal jelentkeznek a Trafó Kortárs Művészetek Háza stúdiójában, online tartalmakat készítenek, kutatómunkát végeznek az improvizációról, workshopokat szerveznek amatőröknek és profiknak egyaránt, meghívott, külsős alkotókkal dolgoznak együtt a MU Színházzal együttműködésben.
A következő Willany Leó projekt az Európai Unió Creative Europe programja által támogatott Art App Methodology / Loyalty to Art nemzetközi platformmal folytatott hosszabb kutatóprojekt egyik állomása a fenntartható divat szellemiségét képviselő hiraeth tervezői márkával együttműködésben.
A Loyalty to Art egy kölcsönös értékcserén és lojalitáson alapuló európai együttműködés magyar, olasz, görög és horvát résztvevőkkel a művészet támogatásáért és új finanszírozási lehetőségek kidolgozásáért, melyek reményeik szerint hosszú távon támogathatják a lokális üzletek, művészek és a közönség hatékony együttműködését egyszerű, kényelmes úton. A Loyalty to Art a körforgásos gazdaság jegyében a kultúrafogyasztó vásárlókat koproducerré avató kollaborációkat és párbeszédet serkent művészeti szervezetek és üzleti vállalkozások között, hogy a különböző műfajú alkotások szokatlan, formabontó módon mutatkozhassanak meg akár rendhagyó helyszíneken is.
Lénárdt Laura márkáját már sokan ismerik, annak ellenére, hogy egy új brandről beszélünk. A fiatal színésznő 2019-ben döntött úgy, hogy korábbi hobbiját vállalkozássá fejleszti – így született meg a hiraeth, amely kiselejtezett, megunt ruhák újragondolására fókuszál. Laura ismerősöktől, turkálókból szerzi be a haszontalannak tűnő ruhadarabokat, melyek aztán egyedi darabként születnek újjá a kezei között. A hiraeth célja a szemléletformálás, a tudatos vásárlásra nevelés, a divat (újragondolt és fenntartható) eszköztárával. A Leó hiareth-tel való együttműködése az ArtApp: Loyalty to Art Loyalty to Art / Budapest vol. 1. eseményén kezdődött a Szimpa Kertben, 2021 decemberében. Itt a táncosok létrehoztak egy “Unique Spiritual Experience” – interaktív táncszobát, performanszokkal, közös mozgásélményekkel vonta be az érdeklődőket. Mindezt a hiraeth külön erre a célra készült kollekciójában.
Az együttműködés jelenlegi lépcsőfokán az Ariadné projekt keretén belül arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy használt ruha hogyan tud szervezeteinken keresztül több életet élni.
Ha jöttök a Leóra és van olyan ruhátok, amit már nem használtok, kérlek hozzátok el nekünk, mert:
1.A begyűjtött ruhák kellékként és díszletként funkcionálnak majd az előadáson
2.Az előadások után Laura (hiraeth) elviszi és újratervezi őket
3.Ősszel a begyűjtött-eltáncolt-átalakított ruhákból divatbemutatót fogunk tartani a Willany Leó táncművészeivel
Gyertek!
Táncosok: tbs
Zenészek: tbs
támogatók: EMMI, NKA, EUROPEAN COMMISSION Education, Audiovisual and Culture Executive Agency / Creative Europe: Culture
magyar együttműködő partnerek: hiraeth, Pro Progressione, Let it Be! art agency
Nemzetközi programkoordinátor: Szimpla (Budapest, Magyarország)
Nemzetközi együttműködő partnerek: Materahub (Matera, Olaszország), Latra Innovation Hub (Mytilene, Görögország), Spotlight (Zágráb, Horvátország)