Zene X Mozgás | Mákó Rozi

Októberben az improvizáció, a kísérleti megoldások és a strukturáltság találkozik majd két művészeti ág, a Zene és a Mozgás metszéspontjában.

Kik segítenek nekünk a nagy találkozásban?

A mozgás felől Hód Adrienn lesz Grecsó Zoltán egyik vendége, aki már több, mint 15 éve viszi Európa szerte ismert és elismert kifejezettem unikális világgal bíró saját társulatát, a HODWORKS-öt.
Koreográfiai stílusában szigorú struktúrákat alkotnak, viszont ezekben általában nagy teret kap az improvizáció.

Abban, hogy Adrienn elfogadta a meghívásunkat, az a kiváltképpen különleges, hogy ennek köszönhetően abból a nagyon hosszú tartó fúzióból láthatunk majd előadásrészletet, amit ő az ArtMan Mozgásterápiás Művészeti Közhasznú Egyesület tagjaival együtt hozott létre.
Hód Adrienn ész ArtMan művészei ezen közös alkotásnak köszönhetően nyitják meg a sérült és ép emberek számára az utat a fejlődés és az önismeret irányába.

Emellett Magyarország legrégebbi táncszínházának, a KET-nek, vagyis a Közép-Európa Táncszínháznak a művészeit is vendégül látjuk.
Progresszív. Stílusos. Kortárs. Ez a három szó jellemzi Magyarország egyik leginnovatívabb tánctársulatát. Egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A KET, ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja egy adott földrajzi régióhoz való kötődést, a Kárpát-medence és régiója nemcsak a működésének fő területét, hanem az egyedi mozgásvilágot, témaválasztást is meghatározza.
A zenét ezúttal Mákó Rozi képviseli majd, aki zenéjében Programok leginkább a rendszerezett improvizációra épít, ezzel próbálja megfogni az aktuális pillanatok örökkévalóságát. Számára a táncosokkal való közös munka egyébként sem ismeretlen, hiszen az URFORM audivizuális táncperformansz megalkotásának egyik legfontosabb alakja volt.

Legyetek velünk ti is!

Kapunyitás: 19:00

Program: 20:00 – 21:30

Az ülőhelyek száma limitált, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Az esemény a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Esemény a facebookon